Novice


EPAL CP palete: testiranje s strani vodilnega proizvajalca polimerov Covestro

EPAL CP palete: testiranje s strani vodilnega proizvajalca polimerov Covestro

Covestro, globalni proizvajalec polimerov, kot prvo veliko kemijsko podjetje namerava uvesti kot nosilce tovora nove EPAL-CP palete. Pred začetkom uporabe bodo novo licencirane EPAL-CP palete poskusno testirali na proizvodnih lokacijah Covestra v Evropi.

Več v pripetem dokumentu.

Interaktivna paleta - nosilec tovora v prihodnosti

Interaktivna paleta - nosilec tovora v prihodnosti

Inštitut Fraunhofer IML in Evropsko paletno združenje - European Pallet Association e.V. (EPAL) - sta  v najnovejšem podjetniškem laboratoriju v Dortmundu razvila nosilce tovora prihodnosti. Prvi primer uporabe za interaktivno paleto sta partnerja predstavila javnosti na sejmu LogiMAT 2018 - mednarodnem strokovnem sejmu za rešitve v intralogistiki in procesnem menagementu.

Več si preberite v pripetem dokumentu.

EPAL Academy Webinar - interaktivni izobraževalni program

EPAL Academy Webinar - interaktivni izobraževalni program

EPAL Akademija z novim formatom spletnega izobraževanja  "Webinar" ubira  nova pota interaktivnega izobraževanja preko spleta (seminarji, predstavitve, vprašanja in odgovori v živo preko spleta).


Vsebine bodo naravnane tako na EPAL-licencirane 
proizvajalce in popravljalce kakor tudi na eksperte v logistiki in druge zainteresirane. S tem, da je Webinar ponujen na širokemu krogu uporabnikov v gospodarstvu, organizatorji pričakujejo napeto izmenjavo mnenj po koncu vsakega Webinara.

Cilj prve serije Webinar je, podati pregled novitet, možnosti in nakazati nasvete za prakso, da bi 
se ravnanja in management s paletami oblikovala brez stresa in z minimalnim stroški. V ta namen so planirani kratka, komprimirana 30-minutna predavanja, katerim nato sledi 15 do 20- minutna konferenca z vprašanji in odgovori. V konferenci z vprašanji in odgovori lahko udeleženci postavljajo vprašanja in dobijo odgovore interaktivno. Webinarji se bodo odvijali vsakokrat v četrtek med 11:00 in 12:00 uro.

Za več informacij in predvidene termine prvih sedem Webinarjev kliknite na pripet dokumet.

EPAL - rekorden rezultat proizvodnje 2017

EPAL - rekorden rezultat proizvodnje 2017

Evropsko paletno združenje-European Pallet Association e.V. (EPAL) objavlja za leto 2017 rekorden rezultat z 115,8 milijona proizvedenih in popravljenih kvalitativnih EPAL – nosilcev tovora.

Več v pripetem dokumentu in na spletni strani EPAL-a.

SIPAL proizvodnja 2017

SIPAL proizvodnja 2017

V pripetem dokumentu objavljamo podatke o proizvodnji lesenih ravnih EPAL/EPAL palet v letu 2017 in pregled 2007-2017.

EPAL - novica v zvezi z EPAL CP - paletami

EPAL - novica v zvezi z EPAL CP - paletami

V pripetem dokumentu objavljamo novico EPAL-a vezano na proizvodnjo EPAL CP-palet, saj so že nekateri obstoječi pridobitelji EPAL-licenc reagirali in pri EPAL-u zaprosili za nove EPAL CP-licence brez dodatnih stroškov. Novica je povezana tudi z aktivnostmi Plastics Europe Services, ki že od 90-tih let proizvajajo in prodajajo na trgu CP-palete pod licenco Plastics Europe Services. Očitno poskuša PlasticsEurope Services, pretresena zaradi aktivnosti EPAL-a, sedaj uvesti novo blagovno znamko za CP-paleto pod imenom CERTIPAL ® in za njo pridobiti pridobitelje licence.

Več informacij v pripetem dokumentu.

 

EPAL predstavil EPAL CP-palete

EPAL predstavil EPAL CP-palete

Pod geslom „Kemija je prava“ je Evropsko paletno združenje European Pallet Association e.V. (EPAL) na svoji tiskovni konferenci v Dusseldorfu predstavilo EPAL CP-palete. EPAL s tem razširja svojo obstoječo in nadvse uspešno
ponudbo nosilcev tovora za devet nadaljnjih nosilcev iz lesa z zagotovljeno kakovostjo, ki imajo v kemični industriji in tudi širše bistveno in odločujočo vlogo.

Več si preberite v pripetem tiskovnem sporočilu EPALa.

Rast proizvodnje/popravil EPAL Euro palet v prvem polletju 2017

EPAL Euro paleta še naprej na poti uspeha:
v prvem polletju 2017 se je stopnja rasti povečala za +10%


Proizvodnja EPAL Euro palet je v prvih dveh kvartalih 2017 narasla v primerjavi z enakim obdobjem 2016 za + 10%. Po vsem svetu je bilo v prvih šestih mesecih tega leta izdelano 42,5 milijonov EPAL Euro palet.

Povečalo se je tudi popravilo: +11,5% s 13,7 milijoni popravljenih EPAL-palet v prvih šestih mesecih 2017.

Več si prosim preberite v pripetem prevodu tiskovnega sporočila EPAL. 

EPAL Euro paletni pool – odločitev trga

Konec Sporazuma o izmenjavi pomeni največjo možno varnost za uporabnike

Na podlagi priporočila Evropskega paletnega združenja e.V.-European Pallet Association e.V. (EPAL) o ukrepu prekinitve izmenjave EPAL Euro palet z UIC/EUR-paletami z dnem 01.05.2017 (Tiskovno sporočilo z dne 01.03.2017), poskušata avstrijska gospodarska zbornica (WKÖ) in Delovna skupnost (ARGE) Paletni pool prikazati mračen scenarij za prihodnost izmenjave palet. Temu ustrezno so prišle kritične reakcije na EPAL-ovo priporočilo o ukrepu doslej samo iz Avstrije.

V praksi se je velik del tržišča že v zadnjih dveh letih odločil: skoraj 90% uporabljenih Euro palet na trgih z najmočnejšim prometom so palete z „EPAL v OVALU“.

UIC/EUR-palete mnoga podjetja že dalj časa ločeno sortirajo ravno zato, ker kakovost ne ustreza standardu. Iz tega razloga uporabniki iz industrije, trgovine in storitvene dejavnosti po vsem svetu podpirajo priporočilo EPAL-a o ukrepu.

Martin Leibrandt, CEO EPAL-a: “Rožljanje z orožjem“ WKÖ, ki se je sama videla v vlogi nevtralnega posrednika, smatram za neprimerno. Argumentov WKÖ ni mogoče razumeti in služijo izključno temu, da vznemirjajo tržišče in širijo paniko.“

Kakovost in varnost potrebujeta strukture in zanesljivost. Več si prosim preberite v pripetem tiskovnem sporočilu s strani EPALa.

V Ukrajini ponovno ponarejene UIC - palete

Potem ko je združenje European Pallet Association e.V. (EPAL) končalo s Sporazumom za izmenjavo Euro palet z mednarodno železniško unijo UIC, so poskušali UIC, Gospodarska zbornica Avstrije (WKÖ) in Delovna skupnost (ARGE) paletni pool iz Avstrije ovreči razloge za odpoved skupnega poola. UIC je v svojem tiskovnem sporočilu pojasnila, da je utemeljitev odpovedi zaradi ponarejanja UIC/EUR-palet „daleč od vsake realnosti“. Aktualna EPAL raziskava trga pa dokumentira ravno nasprotno - realnost neoviranega ponarejanja UIC/EUR-palet.

V okviru EPAL preiskav so v Ukrajini v začetku marca 2017 ponovno našli veliko število ponarejenih UIC/EUR-palet.

Več si preberite v pripetem tiskovnem sporočilu za javnost s strani EPAL-a.