Novice


Novi CEO pri EPAL-u

CHRISTIAN KÜHNHOLD, novi CEO pri EPAL-u

 

Novi CEO (Chief executiv officer) pri EPAL - u Christian Kühnhold ima dolgoletne izkušnje. Zadnjih 13 let je bil CEO v družbi PAKi Logistics GmbH in član Predsedstva skupine Faber Halbertsma Groep B.V. V tem okviru je bil pred 6 leti sopobudnik za ustanovitev družbe IPP Germany GmbH, katero je od takrat tudi razvijal. 

Sedaj se posveča novim izzivom. Oktobra je prevzel odgovornost za Generalni sekretariat EPAL-a. Tega je v zadnjih letih vodil Martin Leibrandt, ki je GS organiziral na dobri poti in je predlagal mnogo novih projektov. 

„Christian Kühnhold izvrstno pozna paletni trg in management odprtega Poola na mednarodni ravni“, je poudaril Robert Holliger, predsednik Evropskega paletnega združenja - European Pallet Association (EPAL) e.V. 

V Predsedstvu mednarodnega združenja so prepričani, da bo EPAL-u dal pomembne impulze za nadaljnji uspešni razvoj. Cilj je, Euro paleto pod blagovno znamko EPAL še nadalje krepiti, pospešiti razširitev na nove trge in etablirati nadaljnje nove produkte. 

Aktualen je zelo pomemben novi projekt iPAL, v okviru katerega bo Euro paleta v sodelovanju s Fraunhof-Institutom za blagovne tokove in logistiko IML opremljena z inteligenco, da bi na tej osnovi razvijali nove poslovne modele.

 

SIPAL na INPAK-u 2018 v Gornji Radgoni

SIPAL na INPAK-u 2018 v Gornji Radgoni

EPAL Nacionalni paletni komite Slovenije SIPAL se je uspešno predstavil na 21. mednarodnem sejmu embalaže, tehnike pakiranja in logistike v Gornji Radgoni od 25. do 30. avgusta 2018 - INPAK 2018Že tretjič se je SIPAL predstavil in razstavljal na samostojnem 21. strokovnem mednarodnem sejmu INPAK z izvirnim razstavnim prostorom postavljenim iz EPAL palet. INPAK se je odvijal v okviru 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA s 1.840 razstavljalci iz 32 držav in s preko 120.000 obiskovalci.

INPAK je mednarodni, bienalni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, ki ponuja priložnost za srečanja s ciljnimi poslovnimi partnerji ter nagovor najširše množice končnih uporabnikov standardiziranih nosilcev tovora – EPAL palet. Sejem omogoča, da se neposredno nagovori potencialne odjemalce EPAL palet, katerim se predstavijo možnosti za večjo storilnost in prihranke na področjih transporta, skladiščenja in logistike, ter trajnostna in ekološka načela celotnega življenjskega ciklusa lesene standardizirane EPAL palete.

Za Nacionalni paletni komite SIPAL je bil ta sejem ponovno izziv in s poudarki na vsestranskem informiranju uporabnikov s prednostmi in kakovostjo standardiziranih EPAL Euro in drugih EPAL palet. Izmenljivost, označevanje-oznake, kriteriji izmenljivosti, značilnosti kakovosti EPAL palete, klasifikacija izmenljivih palet glede njihove posebne uporabe, ponaredki, licencirano popravilo, pooling sistem itd. – vse to in še mnogo več je predstavljal repertoar vprašanj in odgovorov, ki so aktualna tako za osebje, ki s paletami manipulira, kot tudi za tiste odgovorne osebe v podjetjih, ki odločajo glede paletizacije v logistiki. Ne malo je bilo vprašanj o možnosti in načinu pridobitve EPAL-licence za proizvodnjo/popravilo EPAL Euro palet, saj je v Sloveniji mogoča proizvodnja/popravilo standardnih EPAL palet samo pod licenco EPAL-a. Tu pa je bilo seveda pomembno še ravnanje s paletami kot odpadno embalažo.

Pri obiskovalcih je v razstavnem prostoru vzbudila veliko zanimanja ekskluzivno razstavljena 3 – delna sedežna garnitura sestavljena iz EPAL palet. Poleg vprašanj kje kupiti EPAL palete in o trendu izdelave različnega pohištva in opreme iz palet, so skladno z njihovimi idejami dobili potrebne informacije o možnosti naročila in nabave pri licenciranih članih NPK SIPAL.

Z obiskom razstavnega prostora s strani številnih obiskovalcev iz stroke smo pridobili dobre izkušnje, tudi neposredni kontakti in razgovori so bili ustrezni. Še vedno pa ostaja velika potreba po informiranju in usposabljanju uporabnikov EPAL palet v zvezi pooling sistema, razpoznavanju izmenljive palete in same izmenljivosti le-te.

EPAL – Nacionalni komite Slovenije SIPAL je že več kot 22 let član Evropskega paletnega združenja EPAL in združuje slovenske proizvajalce/popravljalce standardiziranih EPAL Euro in drugih palet z EPAL zagotovljeno kakovostjo.

Zasedanje predsedstva in Skupščine članov EPAL-a v Ljubljani, 2018

Zasedanje predsedstva in Skupščine članov EPAL-a v Ljubljani, 2018

Predsedstvo EPAL-a in predstavniki vseh Nacionalnih komitejev European Pallet Association e.V. (EPAL) – Evropskega paletnega združenja e.V. so po 11 letih že tretjič zasedali v Ljubljani dne 28. in 29. junija 2018. Redno zasedanje Predsedstva se je odvijalo 28. junija, Skupščina članov pa naslednji dan 29. junija.

Zasedanje Skupščine članov EPAL-a se izvaja vsako leto vedno v drugi državi članici združenja EPAL, ki zagotavlja po vsem svetu kakovost EPAL-palet. Skupščina članov je iz svoje sredine izvolila dva nova člana v Predsedstvo kot zastopnika držav: Tatyano Sargsyan, iz EPAL Nacionalnega komiteja Baltiških držav in Rubena Huta, ki zastopa nizozemski Nacionalni komite NEDERPAL.

Zasedanji sta se odvijali v hotelu UNION v Ljubljani, kjer so bili podani vsi pogoji za organiziranje mednarodne konference z vso potrebno infrastrukturo kot so prevajalske kabine, ozvočenja in komunikacijska sredstva v prostoru samem.

Odvijanje konferenc je potekalo brezhibno in vodstvo EPAL-a ter predstavniki Nacionalnih komitejev so bili glede izvedbe izjemno zadovoljni. Zlasti jih je očarala Ljubljana, kjer so si lahko pobližje ogledali staro mestno jedro, grad in uživali na kratki vožnji po Ljubljanici.


EPAL CP palete: testiranje s strani vodilnega proizvajalca polimerov Covestro

EPAL CP palete: testiranje s strani vodilnega proizvajalca polimerov Covestro

Covestro, globalni proizvajalec polimerov, kot prvo veliko kemijsko podjetje namerava uvesti kot nosilce tovora nove EPAL-CP palete. Pred začetkom uporabe bodo novo licencirane EPAL-CP palete poskusno testirali na proizvodnih lokacijah Covestra v Evropi.

Več v pripetem dokumentu.

Interaktivna paleta - nosilec tovora v prihodnosti

Interaktivna paleta - nosilec tovora v prihodnosti

Inštitut Fraunhofer IML in Evropsko paletno združenje - European Pallet Association e.V. (EPAL) - sta  v najnovejšem podjetniškem laboratoriju v Dortmundu razvila nosilce tovora prihodnosti. Prvi primer uporabe za interaktivno paleto sta partnerja predstavila javnosti na sejmu LogiMAT 2018 - mednarodnem strokovnem sejmu za rešitve v intralogistiki in procesnem menagementu.

Več si preberite v pripetem dokumentu.

EPAL Academy Webinar - interaktivni izobraževalni program

EPAL Academy Webinar - interaktivni izobraževalni program

EPAL Akademija z novim formatom spletnega izobraževanja  "Webinar" ubira  nova pota interaktivnega izobraževanja preko spleta (seminarji, predstavitve, vprašanja in odgovori v živo preko spleta).


Vsebine bodo naravnane tako na EPAL-licencirane 
proizvajalce in popravljalce kakor tudi na eksperte v logistiki in druge zainteresirane. S tem, da je Webinar ponujen na širokemu krogu uporabnikov v gospodarstvu, organizatorji pričakujejo napeto izmenjavo mnenj po koncu vsakega Webinara.

Cilj prve serije Webinar je, podati pregled novitet, možnosti in nakazati nasvete za prakso, da bi 
se ravnanja in management s paletami oblikovala brez stresa in z minimalnim stroški. V ta namen so planirani kratka, komprimirana 30-minutna predavanja, katerim nato sledi 15 do 20- minutna konferenca z vprašanji in odgovori. V konferenci z vprašanji in odgovori lahko udeleženci postavljajo vprašanja in dobijo odgovore interaktivno. Webinarji se bodo odvijali vsakokrat v četrtek med 11:00 in 12:00 uro.

Za več informacij in predvidene termine prvih sedem Webinarjev kliknite na pripet dokumet.

EPAL - rekorden rezultat proizvodnje 2017

EPAL - rekorden rezultat proizvodnje 2017

Evropsko paletno združenje-European Pallet Association e.V. (EPAL) objavlja za leto 2017 rekorden rezultat z 115,8 milijona proizvedenih in popravljenih kvalitativnih EPAL – nosilcev tovora.

Več v pripetem dokumentu in na spletni strani EPAL-a.

SIPAL proizvodnja 2017

SIPAL proizvodnja 2017

V pripetem dokumentu objavljamo podatke o proizvodnji lesenih ravnih EPAL/EPAL palet v letu 2017 in pregled 2007-2017.

EPAL - novica v zvezi z EPAL CP - paletami

EPAL - novica v zvezi z EPAL CP - paletami

V pripetem dokumentu objavljamo novico EPAL-a vezano na proizvodnjo EPAL CP-palet, saj so že nekateri obstoječi pridobitelji EPAL-licenc reagirali in pri EPAL-u zaprosili za nove EPAL CP-licence brez dodatnih stroškov. Novica je povezana tudi z aktivnostmi Plastics Europe Services, ki že od 90-tih let proizvajajo in prodajajo na trgu CP-palete pod licenco Plastics Europe Services. Očitno poskuša PlasticsEurope Services, pretresena zaradi aktivnosti EPAL-a, sedaj uvesti novo blagovno znamko za CP-paleto pod imenom CERTIPAL ® in za njo pridobiti pridobitelje licence.

Več informacij v pripetem dokumentu.

 

EPAL predstavil EPAL CP-palete

EPAL predstavil EPAL CP-palete

Pod geslom „Kemija je prava“ je Evropsko paletno združenje European Pallet Association e.V. (EPAL) na svoji tiskovni konferenci v Dusseldorfu predstavilo EPAL CP-palete. EPAL s tem razširja svojo obstoječo in nadvse uspešno
ponudbo nosilcev tovora za devet nadaljnjih nosilcev iz lesa z zagotovljeno kakovostjo, ki imajo v kemični industriji in tudi širše bistveno in odločujočo vlogo.

Več si preberite v pripetem tiskovnem sporočilu EPALa.