Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Uspešna predstavitev EPAL Slovenija na 22.mednarodnem sejmu embalaže, tehnike pakiranja in logistike v Gornji Radgoni

EPAL Slovenija na 22. mednarodnem sejmu embalaže, tehnike pakiranja in logistike - INPAK 2022



Že četrtič se je EPAL Slovenija, EPAL-Nacionalni paletni komite SIPAL, predstavil in razstavljal na samostojnem 22. strokovnem mednarodnem sejmu INPAK v Gornji Radgoni od 20. do 25.avgusta 2022. INPAK se je odvijal v okviru jubilejnega 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA s 1.700 razstavljalci iz 31 držav in s preko 100.000 obiskovalci.


INPAK je mednarodni, bienalni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, ki ponuja priložnost za srečanja s ciljnimi poslovnimi partnerji ter končnimi uporabniki standardiziranih nosilcev tovora – EPAL palet v transportu, skladiščenju in logistiki. Sejem omogoča, da se neposredno nagovori potencialne odjemalce EPAL palet, katerim se predstavijo možnosti za večjo storilnost in prihranke na področjih transporta, skladiščenja, logistike in krožnega gospodarstva, ter trajnostna in ekološka načela celotnega življenjskega ciklusa lesene standardiziranih EPAL nosilcev tovora - palet.

Za EPAL-Nacionalni paletni komite SIPAL je bil ta sejem ponovno izziv in s poudarki na vsestranskem informiranju uporabnikov s prednostmi in kakovostjo standardiziranih EPAL Euro in drugih EPAL palet. Izmenljivost, označevanje, pomen oznak, značilnosti kakovosti EPAL palete, nova klasifikacija kakovosti izmenljivih palet glede njihovo posebno uporabo in EPAL pogoji za izmenjavo, EPAL pooling sistem itd. – vse to in še mnogo več je predstavljal repertoar vprašanj in odgovorov, ki so aktualna tako za osebje, ki s paletami manipulira, kot tudi za tiste odgovorne osebe v podjetjih, ki odločajo glede uporabe standardnih palet v logistiki. Ne malo je bilo vprašanj o možnostih in načinu pridobitve EPAL-licence za proizvodnjo/popravilo EPAL Euro palet, saj je v Sloveniji mogoča proizvodnja/popravilo standardnih EPAL palet samo z EPAL licenco. Neodvisna kontrolna družba Bureau Veritas s nenapovedanimi kontrolami pri imetnikih licence zagotavlja kakovost novih proizvedenih in popravljenih palet.

Nemalo zanimanja sta pri obiskovalcih v razstavnem prostoru vzbudila razstavljeni sedežni garnituri, sestavljeni iz EPAL palet.

Z obiskom razstavnega prostora s strani številnih obiskovalcev iz stroke smo pridobili dobre izkušnje, tudi neposredni kontakti in razgovori so bili ustrezni. Še vedno pa ostaja velika potreba po informiranju in usposabljanju uporabnikov EPAL palet v zvezi EPAL-pooling sistema za izmenjavo izmenljivih palet.

EPAL – Nacionalni komite Slovenije SIPAL je že več kot 25 let član EPAL International - Evropskega paletnega združenja EPAL in združuje slovenske proizvajalce/popravljalce standardiziranih EPAL Euro palet in drugih nosilcev tovora z EPAL zagotovljeno kakovostjo.




EPAL SLOVENIJA
EPAL- Nacionalni paletni komite Slovenije SIPAL
Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje za promet
Dimičeva 13, 1504 Ljubljana
Tel.: +386 01 5898 360
e-Mail: sipal@gzs.si
www.epal.gzs.si
Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija