Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Ponovno več kot 100 milijonov novih EPAL Euro palet v enem letu!

Ponovno več kot 100 milijonov novih EPAL Euro palet v enem letu!

Že konec novembra je bilo v letu 2022 proizvedenih več kot 100 milijonov novih EPAL Euro palet. Rekordni rezultat iz leta 2021 bo v letu 2022 ponovno močno presežen.


Prvič od ustanovitve EPAL-a je bilo leta 2021 v enem letu proizvedenih več kot 100 milijonov novih EPAL Euro palet. To je bil za EPAL velik uspeh in številka 100 milijonov je bila še pred nekaj leti nepredstavljiva. Mnogi so trdili, da se uspeh ne bo kmalu ponovil in kazalo je, da bodo številni izzivi v letu 2022 potrdili napovedi skeptikov.

Ampak zdaj, tudi mesec dni prej, je bila ponovno presežena magična meja 100 milijonov novih EPAL Euro palet. V EPAL Euro paletnem poolu za izmenjavo palet je na voljo skupno več kot cca 625 milijonov EPAL Euro palet za uporabo in izmenjavo v industriji, trgovini in logistiki.

Mnoga podjetja so svojo paletno logistiko preusmerila na izmenjavo EPAL Euro palet in prispevajo k rasti EPAL Euro paletnega poola. Obenem pa podjetja z uporabo izmenljivih EPAL Euro palet pomembno prispevajo k krožnosti in trajnosti svoje logistike.

To je velik uspeh tudi za krožno gospodarstvo.

Najlepša hvala uporabnikom EPAL Euro palet in imetnikom licence EPAL za njihovo veliko angažiranje.
Pripete datoteke

Fotogalerija