Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


10-let partnerstva za kakovost med EPAL-om in kontrolno družbo Bureau Veritas

10-let partnerstva za kakovost med EPAL-om in kontrolno družbo Bureau Veritas


European Pallet Association e.V. (EPAL) in Bureau Veritas praznujeta 10. obletnico sodelovanja. Bureau Veritas je že od leta 2013 zadolžen za zagotavljanje kakovosti EPAL palet in je v tem času izvedel več kot 250.000 kontrol. Zaradi uspešnosti sodelovanja sta se EPAL in Bureau Veritas dogovorila za nadaljevanje skupnega zagotavljanja kakovosti v prihodnjih letih v odprtem EPAL paletnem poolu za izmenjavo standardnih palet.

Visoka kakovost EPAL palet je osnova za enostavne in varne logistične procese in s tem za široko sprejemljivost EPAL palet na vseh področjih industrije, trgovine in logistike. Osnova mednarodno enotne kakovosti EPAL palet je stalno in neodvisno zagotavljanje kakovosti, ki je poleg organizacije upravljanja poola za izmenjavo standardnih palet, ena izmed osrednjih nalog EPAL-a. Zagotavljanje kakovosti izvaja Bureau Veritas, eno vodilnih svetovnih podjetij na področju kontroliranja, inšpekcij in certificiranja (www.bureauveritas.de).

Partnerstvo za kakovost med EPAL-om in Bureau Veritas obstaja od januarja 2013 in pogled nazaj na ta čas impresivno pokaže pomen zagotavljanja kakovosti s strani Bureau Veritas za uspeh EPAL-a. Od leta 2013 do 2022 je proizvodnja EPAL Euro palet narasla s 65 milijonov na več kot 100 milijonov EPAL Euro palet na leto. To je bilo mogoče le zato, ker je kakovost EPAL Euro palet priznano merilo v logistiki palet zahvaljujoč zagotavljanju kakovosti Bureau Veritas.

Dirk Hoferer, predsednik EPAL:
»Ob 10. obletnici sodelovanja med EPAL-om in kontrolno družbo Bureau Veritas se zahvaljujemo Bureau Veritasu ter vsem inšpektorjem in zaposlenim za veliko podporo pri razvoju EPAL-a kot vodilnega na trgu na področju odprte izmenjave palet. Vsakodnevna angažiranost zaposlenih v Bureau Veritas v Evropi in številnih drugih državah po svetu zagotavlja kakovost EPAL palet in s tem mednarodno uporabo in izmenjavo EPAL palet.”

Inšpektorji Bureau Veritas vsako leto opravijo več kot 25.000 kontrol. To je več kot 100 pregledov vsak delovni dan in več kot 250.000 pregledov v desetih letih partnerstva med EPAL-om in Bureau Veritas. To je mogoče samo zato, ker ima Bureau Veritas svoje podružnice in zaposlene v vseh državah po svetu, kjer se proizvajajo in popravljajo EPAL palete. Bližina do strank in kratke razdalje – to popolnoma ustreza principu odprtega EPAL paletnega poola za izmenjavo palet.

Daniel Jarzabkowski, generalni direktor Bureau Veritas Industry Services:
»Bureau Veritas ima več kot 82.000 zaposlenih v 140 državah. Naš cilj je zagotoviti skladnost s standardi za izdelke in procese, tako da izpolnjujejo vse zahteve glede kakovosti, zdravja in varnosti, varovanja okolja in družbene odgovornosti. EPAL palete oblikujejo in utelešajo te cilje na najboljši možni način. Veseli nas, da smo lahko že 10 let del odprtega EPAL paletnega poola.«

EPAL palete so poseben primer za pomen širokega zagotavljanja kakovosti pri doseganju trajnostnih ciljev. Mednarodno enotna kakovost in standardizacija sta predpogoja za izmenjavo EPAL palet. Oboje zagotavlja Bureau Veritas z zagotavljanjem kakovosti, kar omogoča dolgo življenjsko dobo uporabe EPAL palet in s tem povezano varovanje okolja in virov. Zahvaljujoč sodelovanju med EPAL-om in Bureau Veritas izpolnjujejo EPAL palete vse zahteve glede trajnosti v logistiki trgovine in industrije.

EPAL in Bureau Veritas sta se ob obletnici dogovorila za nadaljevanje sodelovanja tudi v prihodnjih letih. To tudi zagotavlja kakovost in uspeh odprtega EPAL paletnega poola za izmenjavo standardnih palet v prihodnosti.

Fotogalerija

Fotogalerija