Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Skupščina EPALa, 24.junija 2022 v Zürichu

SKUPŠČINA ČLANOV EPAL-a DNE 24.06.2022 V ZÜRICHU

 

Dne 24. junija 2022 je v Zürichu potekala redna letna skupščina 2022 članov Evropskega paletnega združenja e.V. (EPAL). Poudarek redne letne skupščine je bilo slovo od prejšnjega predsednika Roberta Holligerja in izvolitev novih predsednikov Jareka Maciążka in Dirka Hofererja.
Redna letna skupščina EPAL-a je 24. junija 2022 soglasno izvolila dva nova predsednika, Dirka Hofererja in Jareka Maciążeka. EPAL je o tem že poročal v mednarodnem tiskovnem sporočilu za javnost z dne 1. julija 2022. Volitve novih predsednikov so postale nujne, potem ko je Robert Holliger po 4 mandatih in 12 letih predsedovanja izjavil, da ne bo več kandidiral.

Robert Holliger, nekdanji predsednik EPAL:

»Po 12 letih kot predsednik EPAL-a je prišel čas, da vodenje EPAL-a predamo mlajšim kolegom. Veseli me, da Jarek Maciążek in Dirk Hoferer skupaj kot predsednika EPAL-a prevzemata odgovornost za EPAL-Euro paletni pool. Oba imata poleg bogatih izkušenj na področju proizvodnje palet tudi dolgoletne mednarodne izkušnje z organizacijo EPAL Euro paletnega poola. Pred kratkim sta oba že kot podpredsednika EPAL-a sodelovala pri vseh pomembnih nalogah in odločitvah. Dirk Hoferer je že vrsto let član predsedstva Nacionalnega komiteja EPAL Nemčije in se je zelo angažiral pri razvoju EPAL-a. Jarek Maciążek je aktivno spremljal ustanovitev Nacionalnega komiteja EPAL Polska in uspešen razvoj EPAL paletnega poola na Poljskem. Ne morem si predstavljati boljših naslednikov."

Redna letna skupščina EPAL-a se je z dolgotrajnim aplavzom zahvalila Robertu Holligerju za njegove velike zasluge v EPAL-u. Roberta Holligerja so člani EPAL-a imenovali za častnega člana in častnega predsednika EPAL-a.

Dirk Hoferer, novi predsednik EPAL:

»Veseli smo, da bo Robert Holliger kot častni predsednik ostal del EPAL-a tudi v prihodnje. Robert Holliger je imel aktivno vlogo pri ustanovitvi EPAL-a in Nacionalnega komiteja EPAL Suisse. V 30-tih letih je z velikim uspehom vložil veliko časa in energije v razvoj EPAL-a. Njemu in njegovi ženi, ki je morala pogosto brez njega, smo dolžni veliko hvaležnosti. Hkrati smo veseli, da bo Robert Holliger še naprej podpiral EPAL kot častni predsednik.”

Na redni letni skupščini EPAL-a dne 24. junija 2022 je bil na novo izvoljeno tudi predsedstvo. Člani predsedstva so Davide Dellavalle (EPAL Italia/Dellavalle Pallets), Roman Malicki (EPAL Polska/DMD-BIS), Peter McKenzie (EPAL UK/Ireland/James Jones & Sons), Tatyana Sargsyan (EPAL Baltic States/Ramundas) in Paulo Verdasca (EPAL Portugal/Madeca) ponovno izvoljen. Stalni predstavniki ustanovnih članov Jean-Philippe Gaussorgues (EPAL France/PGS), Dirk Hoferer (EPAL Germany/Treyer Paletten) in Pascal Holliger (EPAL Suisse/Holliger Paletten) so še vedno zastopani v predsedstvu. Nadaljnji član predsedstva je novoizvoljeni predsednik Jarek Maciążek (EPAL Polska/PalettenWerk).

Alexandre Coppée (EPAL Belgija) je bil na novo izvoljen v predsedstvo. Alexandre Coppée je že vrsto let aktiven v različnih delovnih skupinah EPAL-a in je nazadnje spremljal delo predsedstva EPAL-a kot gost. Kot vodja podjetja Paletteries François, enega največjih proizvajalcev EPAL Euro palet, dobro pozna vsa vprašanja v zvezi s kakovostjo, tehnologijo in standardizacijo ter pričakovanji uporabnikov EPAL Euro palet.

"Veseli me, da bom lahko kot član EPAL predsedstva v prihodnjih letih še aktivneje sodeloval pri oblikovanju EPAL Euro paletnega poola," pravi Alexandre Coppée. »Moj cilj je, da pri vseh odločitvah glede prihodnjega razvoja EPAL Euro paletnega poola, vedno upoštevam interese uporabnikov iz industrije, trgovine in logistike. Osnova za uspeh EPAL-a je visoka prepoznavnost in akceptanca odprtega EPAL Euro paletnega poola v Evropi in v številnih drugih državah. Rad bi prispeval, da se ta akceptanca EPAL Euro paletnega poola še nadalje razširi kot nenadomestljivi del varne in trajnostne logistike."

Redne letne skupščine EPAL-a dne 24. junija 2022 so se udeležili predstavniki več kot 20 držav. Letna skupščina EPAL-a je bila zaradi omejitev, ki jih je naložila pandemija Covid 19, lahko izvedena v letih 2020 in 2021 le virtualno. Veselje vseh udeležencev je bilo še toliko večje, da je bila letos ponovno možna osebna izmenjava o EPAL Euro paletnih poolih v različnih državah.

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija