Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Dirk Hoferer in Jarek Maciążek nova predsednika EPAL-a

Dvojno vodstvo pri EPAL-u: Dirk Hoferer in Jarek Maciążek nova predsednika Evropskega paletnega združenja e.V. (EPAL)

 

Generalna skupščina EPAL-a je 24. junija 2022 za nova predsednika EPAL soglasno izvolila Jareka Maciążka in Dirka Hofererja. Po dvanajstih letih kot predsedovanju EPAL-a Robert Holliger ni kandidiral za ponovno izvolitev.

Generalna skupščina članov Evropskega združenja palet (EPAL) je 24. junija v Zürichu izvolila Dirka Hofererja in Jareka Maciążeka za nova predsednika EPAL-a. V naslednjih treh letih bosta skupaj vodila EPAL kot predsednika. Oba sta bila v zadnjih letih v EPAL-predsedstvu kot podpredsednika EPAL-a in zastopnika EPAL Nemčije in EPAL Poljske ter sta z velikim osebnim angažmajem prispevala k nenehni rasti EPAL Euro paletnega poola.

"Veseli me, da skupaj s mojim kolegom iz prezidija Jarekom Maciążekom prevzemam odgovornost za nadaljevanje dobrega razvoja EPAL-a," pojasnjuje Dirk Hoferer. »Že več kot 10 let sva spremljala vse pomembne projekte v predsedstvu in Prezidiju EPAL-a in bova kot predsednika EPAL-a nadaljevala z zelo dobrim sodelovanjem. Ena od osrednjih točk najinega dela bo razširitev in nadaljnje izboljšanje velike pomebnosti odprtega prostega EPAL-poola za izmenjavo palet za krožno gospodarstvo, zaščito podnebja in trajnostnih ciljev trgovine in industrije.«

Z Jarekom Maciążekom in Dirkom Hofererjem sta na čelu EPAL-a dva izkušena predstavnika industrije palet. Jarek Maciążek je bil dolga leta član predsedstva podjetja PalettenWerk na Poljskem, enega največjih proizvajalcev palet v Evropi. Dirk Hoferer je generalni direktor in lastnik podjetja Treyer Paletten GmbH v Nemčiji, imetnika licence EPAL že od vsega začetka.

"Moč EPAL-a temelji na neposredni udeležbi podjetij, ki so dejavna kot imetniki licence EPAL na področju proizvodnje in popravila EPAL lesenih palet in EPAL jeklenih boks palet," pravi Jarek Maciążek. »S tem je zagotavljeno, da vse odločitve EPAL-a o organizaciji EPAL Europaletnega poola ustrezajo interesom naših kupcev iz trgovine in industrije, ki zaupajo EPAL Europaletnem poolu v blagovni in transportni logistiki. To bo za Dirka Hofererja in mene merilo najinega dela kot predsednikov EPAL-a.“ 

Dirk Hoferer in Jarek Maciążek sta nasledila Roberta Holligerja, ki je od leta 2010 do 2022 kot predsednik vodil EPAL v štirih mandatnih obdobjih. V tem času je število letno proizvedenih novih EPAL Euro palet naraslo iz cca 65 milijonov na več kot 100 milijonov v letu 2021.

»V času mandatov Roberta Holligerja se je EPAL Euro paletni pool razvil v največji odprti prosti pool za izmenjavo palet na svetu,« pravita Dirk Hoferer in Jarek Maciążek. "To uspešno pot hočeva nadaljevati in etablirati EPAL kot sodobno združenje in osrednji element trajnostne blagovne in transportne logistike. V imenu predsedstva in vseh članov EPAL-a se zahvaljujeva Robertu Holligerju za njegovo veliko in dolgotrajno angažiranje v dobrobit EPAL-a.”

Jarek Maciążek in Dirk Hoferer sta kot podpredsednika EPAL-a v zadnjih letih tesno in zaupno sodelovala z Robertom Holligerjem. Izvolitev Jareka Maciążeka in Dirka Hofererja torej zagotavlja kontinuiteto dela EPAL-a in organizacije EPAL Euro paletnega poola. 

Generalna skupščina EPAL- je Roberta Holligerja imenovala za častnega člana in častnega predsednika.

O EPAL-u:
Evropsko paletno združenje e.V. - European Pallet Association e.V. (EPAL) organizira EPAL Euro paletni pool za izmenjavo standardiziranih palet. EPAL Euro palete so temelj oskrbovalnih verig industrije in trgovine v Evropi. Blagovna znamka EPAL predstavlja kakovost, varnost in trajnost v logistiki.
S trenutno okoli 625 milijoni EPAL Euro palet in okoli 20 milijoni EPAL jeklenih boks palet v obtoku je EPAL Euro paletni pool za izmenjavo največji odprti pool za izmenjavo palet na svetu. Več kot 1500 imetnikov licence EPAL proizvaja in popravlja EPAL Euro palete in druge EPAL nosilce tovora po vsem svetu.
Kot neprofitna organizacija EPAL ne sledi nobenim finančnim interesom. EPAL, ustanovljen leta 1991 kot mednarodno združenje izmenljive Euro palete, je zdaj aktiven z nacionalnimi združenji in zastopništvi v več kot 30 državah. Težišče dejavnosti EPAL je organizacija mednarodnega EPAL Euro paletnega poola za izmenjavo in zagotavljanje kakovosti proizvodnje in popravil EPAL Euro palet, EPAL jeklenih boks palet in drugih EPAL nosilcev tovora.
EPAL Euro paletni pool za izmenjavo je z načeli ponovne uporabe, izmenjave, popravila in recikliranja že več kot tri desetletja vzorčni primer trajnostnega krožnega gospodarstva. Lesene EPAL Euro palete pomembno prispevajo k varovanju podnebja. Shranjujejo CO2, preprečujejo odpadke in s ponovno uporabo, izmenjavo, popravilom in recikliranjem izboljšujejo ravnovesje CO2 pri uporabnikih v industriji, trgovini in logistiki.

Dodatne informacije za novinarje:
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Andrea Engels
T +49 (0) 211 98 480 48 93
M +49 (0) 172 69 325 95
andrea.engels@epal-pallets.org
www.epal.eu

 

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija