Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


EPAL prireja mednarodni jubilejni foto natečaj

EPAL prireja mednarodni jubilejni foto natečaj

 

Več kot 600 milijonov EPAL Euro palet je v uporabi po vsem svetu: na tovornjakih, v supermarketih ali v blagovnih skladiščih, pa tudi kot paletno pohištvo, kot dekoracija v trgovinah, kot oprema v kavarnah in klubih ali kot oder na festivalih na prostem. EPAL Euro palete so danes vidne in videne povsod in so del globalne skupne svetovne delitvene ekonomije. EPAL ob koncu svojega jubilejnega leta (30 let EPAL-a in 60 let Euro palete) organizira mednarodni fotografski natečaj.
Evropsko združenje palet e.V. (EPAL) postavlja ob koncu jubilejnega leta EPAL Euro paleto v središče mednarodnega fotografskega natečaja.

Snap the Pallet

Pod geslom SNAP THE PALLET vas EPAL vabi, da najlepše, najboljše in najbolj nenavadne fotografije z EPAL Euro paletami delite s skupnostjo EPAL na spletni strani SNAP THE PALLET. Vse poslane fotografije bodo predstavljene v galeriji na spletni strani. Poleg tega bodo fotografije objavljene na Instagramu pod SnapThePallet.

Sharing Economy zmaga

EPAL pool za izmenjavo Euro palet je prototip skupne svetovne delitvene ekonomije. Zmagovalci so okolje in vsi udeleženci v poolu za izmenjavo palet po vsem svetu. S SNAP THE PALLET lahko vse vaše fotografije z EPAL Euro paletami delite z EPAL-om in postanete dobitnik nagrade. EPAL bo najboljše fotografije nagradil z mesečno glavno nagrado v višini 1000 € in s petimi nagradami v višini 100 €. Ob koncu natečaja bo podeljena glavna nagrada v višini 3.000 €. Foto natečaj se prične 1. decembra 2021 in traja do februarja 2022.

O EPAL-u: 

Evropsko Paletno združenje e.V. (EPAL) kot mednarodno združenje organizira EPAL-Euro paletni pool za izmenjavo standardnih palet. Aktualno z več kot 600 milijoni EPAL Euro palet in s cca 20 milijoni EPAL jeklenih boks palet v obtoku, je EPAL Euro paletni pool za izmenjavo standardnih palet največji odprti paletni pool za izmenjavo na svetu. Ustanovljeno leta 1991 kot mednarodno združenje za izmenljive palete je EPAL danes z nacionalnimi združenji in zastopstvi aktiven v več kot 30 državah. Več kot 1.500 pridobiteljev EPAL-licence proizvaja in popravlja po vsem svetu Euro palete in ostale EPAL nosilce tovora. EPAL ne sledi nobenim komercialnim interesom. V središču pozornosti EPAL-a je zagotavljanje kakovosti proizvodnje in popravila EPAL Euro palet in jeklenih boks palet ter podpora številnim udeležencem v EPAL Euro paletnem poolu za izmenjavo standardnih EPAL Euro palet. EPAL Euro paletni pool za izmenjavo standardnih palet je že tri desetletja prototip za trajnostno krožno gospodarstvo. Ponovna uporaba, menjava, popravilo in reciklaža EPAL Euro palet pomeni odgovorno ravnanje z okoljem in resursi. EPAL Euro palete iz lesa prispevajo z zmanjšanjem emisij CO2 pomemben prispevek k zaščiti podnebja. Blagovna znamka EPAL je po vsem svetu porok za kakovost, varnost in trajnost v logistiki. 

Nadaljnje informacije za novinarje: 

European Pallet Association e.V. (EPAL) 
Andrea Engels 
T +49 (0) 211 98 480 48 93 
M +49 (0) 172 69 325 95
andrea.engels@epal-pallets.org
www.epal.eu

Fotogalerija