Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Zasedanje EPAL-Predsedstva 14.09.2021 v Zürichu

Zasedanje EPAL-Predsedstva 14.09.2021 v Zürichu

 

Predsedstvo European Pallet Association e.V. (EPAL) se je dne 14.09.2021 srečalo v Zürichu v Švici na svojem prvem zasedanju z osebno udeležbo po novembru 2019. Vsa zasedanja so se morala zaradi COVID-19-pandemije v letu 2020, in tudi dosedanja v letu 2021, odvijati virtualno. Vsi udeleženci so bili veseli, da so se ponovno in končno tudi osebno srečali. 

Pod predsedovanjem predsednika EPAL-a Roberta Holligerja so člani Predsedstva in izvršni vodje poslov iz nacionalnih združenj članov diskutirali o aktualnem razvoju EPAL Euro paletnega poola za izmenjavo EPAL Euro palet. Kljub izzivom zaradi pomanjkanja lesa in občutnemu dvigu cen lesa je EPAL od januarja do julija 2021 zabeležil porast proizvodnje EPAL Euro palet za cca 5,2 %. Še občutnejša je porast pri popravilu: zaradi nenehnega in velikega povpraševanja po rabljenih EPAL Euro paletah se je število popravljenih EPAL Euro palet povečalo za cca 10,8 %. 

Davide Dellavalle, predstavnik EPAL Italia v Predsedstvu EPAL-a: „V Italiji, prav tako kot v vseh drugih državah v Evropi, pridobiva krožno gospodarstvo še nadalje na pomembnosti. Mnoga podjetja iz trgovine in industrije dajejo veliko poudarka na ponovno uporabo in izmenjavo embalaže, da s tem obvarujejo resurse in preprečijo odpadke. Izmenljiva EPAL Euro paleta – nova ali rabljena – je idealna rešitev. Zato ni presenetljivo, da sta proizvodnja in popravilo EPAL Euro palet tako občutno porasli – v Italiji celo za več kot 13 %.“

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija