Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


EPAL - letna Skupščina članov 2021

EPAL LETNA SKUPŠČINA ČLANOV 2021

STRATEGIJE ZA NAJVEČJI POOL ZA IZMENJAVO PALET NA SVETU

 

Tudi v jubilejnem letu EPAL-a (60 let Euro palete – 30 let EPAL-a) se je morala dne 18.06.2021 odvijati redna letna Skupščina članov Evropskega paletnega združenja - European Pallet Association e.V. (EPAL) zaradi Covid-19 situacije ponovno kot digitalna konferenca. Pod vodstvom Predsednika EPAL-a, g. Roberat Holligerja, so predsedniki in izvršni vodje poslov iz 14 EPAL-Nacionalnih komitejev ter reprezentantov EPAL-a iz nadaljnjih držav razpravljali o aktualnih izzivih v mednarodni logistiki. 

EPAL-mednarodna strategija in sodelovanje članov in pridobiteljev EPAL-licence v preko 30 državah se je v času pandemije obnesla in potrdila. V številnih državah so bili proizvajalci EPAL-palet uvrščeni kot sistemsko relevantni obrati, tako da obseg proizvodnje in popravil v letu 2020 ni samo ostal stabilen, ampak je nadalje narastel. 

Za EPAL-pridobitelje licence je primanjkovanje lesa in s tem povezan porast cen lesa čisto na vrhu dnevnega reda. Kljub primanjkovanju lesa je preskrba industrije in trgovine z EPAL-paletami zagotovljena. Nacionalni komiteji EPAL-a poročajo o nadaljnjem porastu proizvodnje in pomembnem porastu popravil EPAL-palet v letu 2021. Zlasti rast EPAL-a na področju popravila dokumentira po oceni članov EPAL-a velik pomen odprtega EPAL - poola za izmenjavo Euro palet v časih naraščajočega povpraševanja po lesu in paletah. 

Enako velja tudi za teme trajnosti in krožne ekonomije s ponovno uporabo in izmenjavo EPAL-palet. Člani EPAL-a so na Skupščini članov informirali o etabliranju EPAL-poola za izmenjavo Euro palet kot sestavnemu delu mednarodnih naporov za zaščito podnebja z zmanjšanjem CO2. V središče dela EPAL-a in njegovih Nacionalnih komitejev je kot temelj za kakovost in varnost EPAL-palet še naprej postavljena mednarodna zagotovitev kakovosti in service.

 

Pripete datoteke

Fotogalerija