Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


JD Logistics pospešuje razvoj v smeri trajnostne logistike na Kitajskem

https://www.epal-pallets.org/eu-en/news/news/details/article/jd-logistics-drives-chinas-logistics-ecosystem-development

Skupno tiskovno sporočilo s JD LOGISTICS 
December 2019 
EPAL International European Pallet Association e. V. (EPAL) 

JD Logistics pospešuje razvoj v smeri trajnostne logistike na Kitajskem 


Partnerstvo s svetovnim vodilnim EPAL poolom za izmenjavo standardiziranih palet – za povečanje učinkovitosti in zmanjšanje vplivov na okolje

 

JD Logistics je trenutno prva avtorizirana E-Commerce platforma na svetu, ki ponuja v logistični industriji vodilne transportne palete Evropskega paletnega združenja - European Pallet Association e.V. (EPAL). Zahvaljujoč strateškemu partnerstvu med JD Logistics in EPAL-om bodo EPAL-palete v bodoče preko JD Cloud Box-a na razpolago vsem partnerjem po vsej Kitajski. 

JD Cloud Box je platforma, ki jo je razvila družba JD Logistics za transakcije v logistiki, in ponuja tudi servis za popravila in leasing ter online-platformo z informacijami v realnem času za transakcije EPAL-palet na Kitajskem. Na ta način bo lahko doseženo povečanje učinkovitosti v proizvodnji palet in tudi razpoložljivosti palet. 

Kot prispevek k globalnemu angažmanu JD Logistics za trajnostne oskrbovalne verige bo JD Cloud Box lahko postal na svetu največja odprta trgovska platforma za izmenljive nosilce tovora. EPAL nosilci tovora se bodo preko JD Cloud Box-a uporabljali kot standardni nosilci tovora v vseh sistemih oskrbovalnih verig in vrhu tega se bodo EPAL palete integrirale tudi v mednarodne logistične aktivnosti družbe JD. 

„Naše partnerstvo z EPAL-om nas pelje k cilju, da kitajsko logistično industrijo naredimo korak bližje globalnemu »smart Leaderju«, pojasni Jie Ji, vodja JD Cloud Box pri JD Logistics. „Zanesljivo zagotavljanje visoko kakovostnih palet skladno s potrebami je neobhodno potrebno za dosego visoko učinkovitega in hkrati do resursov obzirnega Supply-Chain-Systema. Uporabo EPAL palet olajšujemo podjetjem po vsej Kitajski in tako prispevamo k višjemu standardu v skupni kitajski logistični industriji.“

„Da pridobi EPAL dostop do kitajskega notranjega trga, je JD odličen partner za EPAL. Dolgoletno angažiranje družbe JD za kakovost ter lastna logistična mreža po vsej državi omogoča družbi JD, da se etablira kot zanesljiv partner do uporabnikov in podjetij. Zahvaljujoč kombinaciji naših visoko kakovostnih palet z obsežnimi lokalnimi ekspertizami družbe JD bo platforma JD Cloud Box spremenila bodočnost logistike Kitajskem“, pove Robert Holliger, predsednik EPAL-a. 

Odgovorna oseba za projekt je pri EPAL International Thomas Beenen, General Manager Business Development, thomas.beenen@epal-pallets.org.

Kontaktna oseba pri EPAL Asia v Shanghaju je Xiaowei AN, An.Xiaowei@epal-pallets.org.

O EPAL-u:
Evropsko paletno združenje e.V, European Pallet Association e.V. (EPAL), zagotavljblagovne tokove v logističnem svetu s preko 500 milijoni lesenih EPAL Euro palet in 20 milijoni jeklenih boks palet v največjem odprtem poolu za izmenjavo standardnih palet na svetu. Ustanovljeno leta 1991 kot krovno združenje licenciranih izdelovalcev in popravljalcev EPAL-nosilcev tovora je EPAL po vsem svetu odgovoren za njihovo konstantno stalno kakovost. EPAL-palete so izdelane iz trajno zasajenega CO2 nevtralnega lesa, so popravljive, sposobne reciklaže in zaradi svoje visoke razpoložljivosti reducirajo transportne poti. EPAL kot registrirano združenje ne sledi nobenim komercialnim interesom in sprejema vse odločitve v interesu svojih partnerjev iz industrije, trgovine in logistike. EPAL je zastopan v več kot 30 državah preko svojih 14 Nacionalnih komitejev, ki so se obvezali uresničevati cilje EPAL-a na nacionalni ravni.

Nadaljnje informacije za novinarje:
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Andrea Engels
T +49 (0) 211 98 480 48 93
M +49 (0) 172 69 325 95 andrea.engels@epal-pallets.org www.epal.eu

Nadaljnje informacije za novinarje v Aziji
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Xiaowei AN
M +86 (0) 1377 4288 144
An.Xiaowei@epal-pallets.org

Fotogalerija