Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


NENADOMESTLJIVI - EPAL LESENI NOSILCI TOVORA

EPAL INTERNATIONAL
European Pallet Association e. V. (EPAL)
Tiskovno sporočilo Düsseldorf, dne 20.12.2019

NENADOMESTLJIVI - EPAL LESENI NOSILCI TOVORA

Prednosti EPAL Euro palete in EPAL sistema uspešno koristijo milijoni uporabnikov po vsem svetu.


EPAL leseni nosilci tovora so gibalo globalnih blagovnih tokov in so nenadomestljivi glede varnosti in nemotenih procesov v logistiki. Veliko število palet kakovosti A in B zagotavljajo, da je odprti Euro paletni pool najožja mreža vseh poolov v izmenjavi palet. Uporabniki EPAL Euro palet profitirajo s prednostmi odprtega paletnega poola, z EPAL sistemom, katerega fundament oblikujejo stalna razpoložljivost, globalna izmenljivost, transparentnost stroškov in pogodbena neodvisnost.

Zlasti v visoko regalnih skladiščih so EPAL palete prva izbira in jih je težko nadomestiti. Neodvisna kontrolirana kakovost palet, ki v skladiščenju zagotavlja varnost, visoka nosilnost in nujno potrebna čvrsta odpornost proti drsenju, ki jo na gladkih jeklenih površinah v visoko regalnih skladiščih daje le les, izkazuje EPAL Euro paleto kot optimalni nosilec tovora v visoko regalnih skladiščih. V primerjavi z njo, je večina palet iz plastične mase neprimerna za regalna skladišča, ker jih je v regalu mogoče fiksirati samo z nedrsečimi podlogami. Tudi na klasičnih verižnih transportnih sistemih, ki se večinoma uporabljajo v avtomatiziranih skladiščnih sistemih, plastične palete ne delujejo brez napak in problemov, ker so praviloma pregladke za transport na verižnih napravah. Klasične Euro palete v A - in B – kakovosti se na teh napravah transportirajo brez napak in problemov in tako zagotavljajo optimalno odvijanje procesov.

Pri nakladanju surovin in v končnem nakladanju za prvo stopnjo trgovine, dominira les, enako tudi v tkivu oskrbovalnih verig. Celo na področju prometa sadja in zelenjave stavijo v prvi stopnji trgovske dobave na les. Glede higiene to ni problem, ker so obsežne in številne študije medtem potrdile, da ima borov les antibakterijske učinke. Lesene palete so vsestransko genialne, so neobčutljive na temperaturo in UV - žarke.

Preko tega sta ekološka odgovornost in trajnost pomembni jedri EPAL DNK. Zaradi visoke možne ponovne uporabe EPAL palet v odprtem poolu je mogoče zmanjšati stroške v logistiki in izpust CO2. EPAL paleta potrebuje v svojem kroženju praviloma 6 do 8 obtokov do prvega popravila, ko jo je mogoče z nizkimi materialnimi in energetskimi stroški skoraj brezkončno popraviti in jo na koncu življenjskega ciklusa tudi popolnoma ekološko reciklirati.

O EPAL-u:
Evropsko paletno združenje e.V, European Pallet Association e.V. (EPAL), zagotavljblagovne tokove v logističnem svetu s preko 500 milijoni lesenih EPAL Euro palet in 20 milijoni jeklenih boks palet v največjem odprtem poolu za izmenjavo standardnih palet na svetu.
Ustanovljeno leta 1991 kot krovno združenje licenciranih izdelovalcev in popravljalcev EPAL-nosilcev tovora je EPAL po vsem svetu odgovoren za njihovo konstantno stalno kakovost. EPAL-palete so izdelane iz trajno zasajenega CO2 nevtralnega lesa, so popravljive, sposobne reciklaže in zaradi svoje visoke razpoložljivosti reducirajo transportne poti. EPAL kot registrirano združenje ne sledi nobenim komercialnim interesom in sprejema vse odločitve v interesu svojih partnerjev iz industrije, trgovine in logistike. EPAL je zastopan v več kot 30 državah preko svojih 14 Nacionalnih komitejev, ki so se obvezali uresničevati cilje EPAL-a na nacionalni ravni.

Nadaljnje informacije za novinarje: 
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Andrea Engels
T +49 (0) 211 98 480 48 93
M +49 (0) 172 69 325 95

 

Fotogalerija