Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Robert Holliger ponovno izvoljen za predsednika EPAL-a



Skupščina članov Evropskega paletnega združenja e.V. (EPAL) je dne 28. junija v francoskem Toulousu ponovno soglasno izvolila sedanjega predsednika Roberta Holligerja ter celotno EPAL-Predsedstvo za naslednje triletno mandatno dobo.

Robert Holliger je ustanovni član EPAL-a in je od leta 2010 predsednik mednarodnega krovnega združenja za izmenljive nosilce tovora kot so Euro palete in jeklene boks palete.

V svoji funkciji kot predsednik združenja EPAL je Holliger odločilno prispeval k razvoju in nenehnemu uspehu na svetu največjemu združenju za zagotavljanje kakovosti nosilcev tovora.

Z več kot 500 milijoni EPAL Euro palet v odprtem poolu za izmenjavo standardiziranih nosilcev tovora in letno s preko 100 milijoni proizvedenih in popravljenih EPAL-palet se je odprti pool za Euro palete v zadnjih petih letih razvil v največji in s tem najučinkovitejši pool za nosilce tovora po vsem svetu, ki na osnovi ponovne uporabe doprinese izreden prispevek k trajnosti.

V času predsedovanja Roberta Holligerja je postal vžgani znak „EPAL v ovalu" mednarodna blagovna znamka za kakovost in varnost. Zaščita blagovne znamke in boj proti ponarejanju sta zato tudi v prihodnje pomembna orientacijska kazalnika za obdržanje kakovosti na svetu največjega odprtega paletnega poola. Vrhu tega je razvoj inteligentne palete v sodelovanju z inštitutom Fraunhofer IML pomemben korak v smeri digitalnih nosilcev tovora, s čimer bo portfelj EPAL-a razširjen z novo paleto kot nosilcem informacij.

Vir: EPAL

Nadaljnje informacije za novinarje:
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Andrea Engels
T +49 (0) 211 98 480 48 93
M +49 (0) 172 69 325 95
andrea.engels@epal-pallets.org
www.epal.eu

Fotogalerija