Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


SIPAL na INPAK-u 2018 v Gornji Radgoni

EPAL Nacionalni paletni komite Slovenije SIPAL se je uspešno predstavil na 21. mednarodnem sejmu embalaže, tehnike pakiranja in logistike v Gornji Radgoni od 25. do 30. avgusta 2018 - INPAK 2018



Že tretjič se je SIPAL predstavil in razstavljal na samostojnem 21. strokovnem mednarodnem sejmu INPAK z izvirnim razstavnim prostorom postavljenim iz EPAL palet. INPAK se je odvijal v okviru 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA s 1.840 razstavljalci iz 32 držav in s preko 120.000 obiskovalci.

INPAK je mednarodni, bienalni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, ki ponuja priložnost za srečanja s ciljnimi poslovnimi partnerji ter nagovor najširše množice končnih uporabnikov standardiziranih nosilcev tovora – EPAL palet. Sejem omogoča, da se neposredno nagovori potencialne odjemalce EPAL palet, katerim se predstavijo možnosti za večjo storilnost in prihranke na področjih transporta, skladiščenja in logistike, ter trajnostna in ekološka načela celotnega življenjskega ciklusa lesene standardizirane EPAL palete.

Za Nacionalni paletni komite SIPAL je bil ta sejem ponovno izziv in s poudarki na vsestranskem informiranju uporabnikov s prednostmi in kakovostjo standardiziranih EPAL Euro in drugih EPAL palet. Izmenljivost, označevanje-oznake, kriteriji izmenljivosti, značilnosti kakovosti EPAL palete, klasifikacija izmenljivih palet glede njihove posebne uporabe, ponaredki, licencirano popravilo, pooling sistem itd. – vse to in še mnogo več je predstavljal repertoar vprašanj in odgovorov, ki so aktualna tako za osebje, ki s paletami manipulira, kot tudi za tiste odgovorne osebe v podjetjih, ki odločajo glede paletizacije v logistiki. Ne malo je bilo vprašanj o možnosti in načinu pridobitve EPAL-licence za proizvodnjo/popravilo EPAL Euro palet, saj je v Sloveniji mogoča proizvodnja/popravilo standardnih EPAL palet samo pod licenco EPAL-a. Tu pa je bilo seveda pomembno še ravnanje s paletami kot odpadno embalažo.

Pri obiskovalcih je v razstavnem prostoru vzbudila veliko zanimanja ekskluzivno razstavljena 3 – delna sedežna garnitura sestavljena iz EPAL palet. Poleg vprašanj kje kupiti EPAL palete in o trendu izdelave različnega pohištva in opreme iz palet, so skladno z njihovimi idejami dobili potrebne informacije o možnosti naročila in nabave pri licenciranih članih NPK SIPAL.

Z obiskom razstavnega prostora s strani številnih obiskovalcev iz stroke smo pridobili dobre izkušnje, tudi neposredni kontakti in razgovori so bili ustrezni. Še vedno pa ostaja velika potreba po informiranju in usposabljanju uporabnikov EPAL palet v zvezi pooling sistema, razpoznavanju izmenljive palete in same izmenljivosti le-te.

EPAL – Nacionalni komite Slovenije SIPAL je že več kot 22 let član Evropskega paletnega združenja EPAL in združuje slovenske proizvajalce/popravljalce standardiziranih EPAL Euro in drugih palet z EPAL zagotovljeno kakovostjo.

Fotogalerija