Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


EPAL Euro paletni pool – odločitev trga

Konec Sporazuma o izmenjavi pomeni največjo možno varnost za uporabnike

Na podlagi priporočila Evropskega paletnega združenja e.V.-European Pallet Association e.V. (EPAL) o ukrepu prekinitve izmenjave EPAL Euro palet z UIC/EUR-paletami z dnem 01.05.2017 (Tiskovno sporočilo z dne 01.03.2017), poskušata avstrijska gospodarska zbornica (WKÖ) in Delovna skupnost (ARGE) Paletni pool prikazati mračen scenarij za prihodnost izmenjave palet. Temu ustrezno so prišle kritične reakcije na EPAL-ovo priporočilo o ukrepu doslej samo iz Avstrije.

V praksi se je velik del tržišča že v zadnjih dveh letih odločil: skoraj 90% uporabljenih Euro palet na trgih z najmočnejšim prometom so palete z „EPAL v OVALU“.

UIC/EUR-palete mnoga podjetja že dalj časa ločeno sortirajo ravno zato, ker kakovost ne ustreza standardu. Iz tega razloga uporabniki iz industrije, trgovine in storitvene dejavnosti po vsem svetu podpirajo priporočilo EPAL-a o ukrepu.

Martin Leibrandt, CEO EPAL-a: “Rožljanje z orožjem“ WKÖ, ki se je sama videla v vlogi nevtralnega posrednika, smatram za neprimerno. Argumentov WKÖ ni mogoče razumeti in služijo izključno temu, da vznemirjajo tržišče in širijo paniko.“

Kakovost in varnost potrebujeta strukture in zanesljivost. Več si prosim preberite v pripetem tiskovnem sporočilu s strani EPALa.

Pripete datoteke

Fotogalerija