Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


SIPAL na INPAK 2016

EPAL – Nacionalni paletni komite Slovenije SIPAL se je udeležil in predstavil z velikim uspehom na 20. mednarodnem sejmu embalaže, tehnike pakiranja in logistike v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta 2016

Že drugič se je SIPAL predstavil in razstavljal na samostojnem 20. strokovnem sejmu INPAK z izvirnim razstavnim prostorom postavljenim iz EPAL-Euro palet. INPAK se je odvijal v okviru 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma s 1.800 razstavljalci iz 30 držav in s preko 125.000 obiskovalci.

Za Nacionalni paletni komite SIPAL je bil ta sejem ponovno izziv in s poudarki na vsestranskem informiranju uporabnikov s prednostmi in kakovostjo EPAL-Euro palet. Izmenljivost, označevanje-oznake, kriteriji izmenljivosti, značilnosti kakovosti EPAL palete, klasifikacija izmenljivih palet glede njihove posebne uporabe, ponaredki, licencirano popravilo, itd. – vse to in še mnogo več je predstavljal repertoar vprašanj in odgovorov, ki so aktualna tako za osebje, ki s paletami manipulira, kot tudi za tiste odgovorne osebe v podjetjih, ki odločajo glede paletizacije v logistiki. Ne malo je bilo vprašanj o možnosti in načinu pridobitve EPAL-licence za proizvodnjo/popravilo EPAL Euro palet, saj je v Sloveniji mogoča proizvodnja/popravilo standardnih Euro palet samo pod licenco EPAL-a.

Pri obiskovalcih je v razstavnem prostoru vzbudila veliko zanimanja ekskluzivno razstavljena 3 – delna sedežna garnitura sestavljena iz EPAL palet. Poleg vprašanj kje kupiti EPAL palete in o trendu izdelave različnega pohištva iz palet, so skladno z njihovimi idejami dobili potrebne informacije o možnosti nabave pri licenciranih članih NPK.
EPAL – Nacionalni komite Slovenije SIPAL je že preko 20 let član EPAL-a in združuje slovenske proizvajalce/popravljalce standardiziranih Euro palet z EPAL zagotovljeno kakovostjo. Sedež ima pri GZS – Združenju za promet. Slovenski licencirani proizvajalci in popravljalci EPAL palet, ter tudi tisti, ki želijo pridobiti licenco EPAL, uporabniki in trgovci s temi paletami, se lahko ob vsakem času obrnejo v vseh vprašanjih o EPAL paleti na SIPAL.

Fotogalerija

Fotogalerija