Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


EPAL sporoča rekordni rezultat v letu 2015

Euro palete pod EPAL-licenco so po vsem svetu preizkušeno nakladalno sredstvo številka 1


S povečanjem za skoraj 11% je proizvodnja EPAL - palet v letu 2015 presegla vsa pričakovanja. Po vsem svetu je bilo v letu 2015 izdelanih 73,6 milijonov EPAL – Euro palet. To je rekordni rezultat povečanja za + 10,9% v primerjavi z letom 2014. Število popravljenih palet 2015 je bilo s 23,9 milijoni kosov rahlo višje, toda občutno nad številom iz leta 2014 z 22,4 milijoni.

V letu 2014 je bil razvoj EPAL – nosilcev tovora s + 3% izenačen z rastjo v globalni logistični industriji. V letu 2015 smo lahko obseg proizvodnje povečali za več kot trikrat in je bil veliko nad letnimi stopnjami rasti v logistiki in industriji embalaže.

Martin Leibrandt, CEO EPAL-a: „Za ta izstopajoči rezultat se lahko zahvalimo izvrstnemu sodelovanju vseh 15 Nacionalnih komitejev, treh EPAL-reprezentantov in field managerjev. Ponosem sem na ta pozitiven razvoj pri EPAL-u.“

O EPAL-u:
"Evropsko paletno združenje, European Pallet Association e.V. (EPAL), je bilo leta 1991 ustanovljeno kot krovno združenje licenciranih izdelovalcev in popravljalcev EPAL/EUR lesenih ravnih palet in jeklenih boks palet. EPAL je po vsem svetu odgovoren za konstantno stalno kakovost EPAL- nosilcev tovora in pri tem stavi na neodvisno zunanjo kontrolo kakovosti. EPAL proizvaja in popravlja Euro palete od 1. avgusta 2013 izključno z oznakami »EPAL« v ovalu na vseh štirih kockah. EPAL je zastopan v 30 državah preko svojih 14 Nacionalnih komitejev, ki so se obvezali uresničevati cilje EPAL-a na nacionalni ravni. Kot registrirano združenje EPAL ne sledi nobenim komercialnim interesom in se pri vseh odločitvah orientira izključno po interesih partnerjev iz industrije, trgovine in logistike.

Vir: www.epal.eu 

Pripete datoteke

Fotogalerija