Nacionalni paletni komite Slovenije

Novice


Proizvodnja EPAL palet raste kljub pandemiji Covid-19

Proizvodnja EPAL palet raste kljub pandemiji Covid-19

V letu 2020 je bilo izdelanih in popravljenih skupno 123,5 milijonov EPAL nosilcev tovora


Po rasti proizvodnje v minulih letih beleži Evropsko paletno združenje e.V. (EPAL) tudi v lanskem letu 2020 porast proizvodnje EPAL-palet. Kljub izzivom zaradi pandemije Covid-19 in povišanjem cen lesa se je proizvodnja EPAL-palet v letu 2020 povečala za 1,14 % na 97,3 milijonov palet (2019: 96,2 milijonov).
Rahel padec izkazujejo sporočene številke popravil EPAL-palet. V skupnem pa znaša porast proizvodnje in popravila EPAL-palet za 0,5 % na 123,5 milijonov palet (2019: 123 milijonov palet).

„Ta pozitiven razvoj je glede na padec konjukture po vsem svetu vsled pandemije Covid-19 posebej upoštevanja vreden“, pove Robert Holliger predsednik EPAL-a. „Prizadetosti in omejitve v nacionalnih in mednarodnih oskrbovalnih verigah so predstavljale za proizvajalce in uporabnike EPAL Euro palet do sedaj nepoznan izziv, ki so ga skupno uspešno obvladali.“

EPAL nosilci tovora so nepogrešljivi del dobavnih verig trgovine in industrije


Proizvodnja in popravilo EPAL-palet je bila v mnogih evropskih državah uvrščena kot sistemsko relevantna, ker imata paletna logistika in zlasti odprti EPAL Euro paletni pool za izmenjavo v transportu blaga bistven pomen. Da se je ohranila preskrba potrošnikov s prehrambenimi proizvodi in drugim potrošnim blagom in da so bile zagotovljene preskrbovalne verige trgovine in industrije, so pridobitelji EPAL-licence tudi v času Lockdow-nov bili in so sposobni dobavljati palete. „Za nas je poseben dokaz zaupanja dejstvo, da se velik delež transportov cepiv proti Covid-19 opravlja na EPAL Euro paletah. EPAL Euro palete ustrezajo najvišjih zahtevam glede varnosti in zanesljivosti nosilcev tovora, zlasti pri ekstremnem hlajenju kot je to primer v transportu cepiv“, pove predsednik Robert Holliger.


Pripete datoteke

Fotogalerija