ZAKAJ EPAL?


Zakaj se morate odločiti za EPAL?


Po vsem svetu brezmejna varnost

EPAL / Euro paleta, ki je označena z zaščitenimi blagovnimi znamkami – znaki/oznakami, je brezmejno varna. 

To pomeni za vas varnost na vsej črti
Samo tiste Euro palete, katerih kakovost je kontrolirana, garantirajo blagovne tokove brez motenj po vsem svetu in vse povsod. Tako na nivoju podjetja, kot tudi v mednarodnem prometu – v logistiki, transportu in skladiščenju.

POROK ZA TO JE EPAL

PREDNOSTI:

1.Transport brez težav
Vaše blago prispe varno na cilj.

2.Stabilno skladiščenje
Varnost vašega uskladiščenega blaga je je trajnostna.

3.Optimalna varnost pri delu
Licencirani proizvajalci in popravljalci garantirajo varen promet vaših proizvodov.

4.Izmenjava standardiziranih nosilcev tovora v EPAL - pooling sistemu 
Logistika je ena ključnih področij pri optimizaciji transporta in transportne manipulacije ob procesih racionalizacije, zmanjševanju stroškov in dvigu kakovosti storitve/proizvoda.

Izmenjava standardizirane izmenljive EPAL-Euro palete je bistven del tega procesa.

Evropski paletni pool za izmenjavo standardiziranih EPAL-Euro palet
EPAL - pooling sistem

Euro paleta bo kmalu stara 55 let. Z uvedbo Euro palete je bilo revolucionirano področje logistike. In njen zmagoslavni pohod še vedno traja. Je najbolj uporabljan nosilec tovora v logistiki in transportu.

Kakovost ima seveda tudi svojo ceno. Toda razmerje cena/storitev mora biti uglašeno.  Euro - paleta z EPAL zagotovljeno kakovostjo je cenovno v izdelavi nekoliko dražja v primerjavi z navadno nestandardno in neizmenljivo paleto za enkratno uporabo, je pa zaradi svoje izmenljivosti in večkratne uporabe primernejša glede na močan porast kakovostnih zahtev v celotni logistični verigi.

V povezavi z vedno večjim pomenom prevoznih in skladiščnih sistemov v mednarodnem prometu, EPAL-Euro paleta bistveno doprinese k zmanjšanju nepotrebnih stroškov, n.pr. dodatnih stroškov živega dela pri transportni manipulaciji.

EPAL-Euro palete so izdelane ob strogih kontrolah kakovosti in so redno preverjane glede njihove varnosti.

Vse kontrolirane lesene ravne EPAL palete imajo na sredni kocki na vzdolžni strani kontrolno sponko za kakovost z EPAL znakom za kakovost.

EPAL pooling sistem temelji na standardiziranih Euro paletah z zagotovljeno kakovostjo in predstavlja največji svobodni in odprt evropski paletni pool za izmenjavo standardiziranih EPAL-Euro palet.

Na podlagi določenih kriterijev izmenljivosti palet, ki jih predpisujeta EPAL / UIC, se vsakokratna partnerja v izmenjavi sporazumeta in dogovorita med seboj o stroškovno najbolj ugodni izmenjavi »paleta za paleto«, o paletnih kontih za izravnavo, itd.