Zapri

Novice


Nova EPAL polovična paleta (EPAL 7)

Tiskovno sporočilo
Düsseldorf, 29.01.2020

Nova EPAL polovična paleta (EPAL 7) na trgu vedno bolj priljubljena

Novo oblikovana EPAL polovična paleta idealno izpolnjuje zahteve logističnih sistemov

 

Polovična EPAL 7 paleta dimenzij 800 x 600 mm s štirimi vhodi je bila razvita kot prava alternativa t.i. „Düsseldorfski“ paleti, ki se je na trgu uporabljala doslej. Sposobna visoke nosilnosti preko 500 kg in pri lastni masi pod 10 kg ima ekstremno dolgo življenjsko dobo, ker je izdelana po EPAL Standardu in je njena kakovost kontrolirana s strani neodvisne institucije. EPAL 7 paleta ima štiri vhode in je dostopna z vseh strani, s čimer nudi optimalne pogoje za manipulacijo s transportnimi napravami in sredstvi. Šest 3 mm močnih jeklenih nosilnih kotnikov zagotavlja EPAL 7 paleti dodatno stabilnost in varujejo paleto s štirimi vhodi pred poškodbami v vsakodnevni uporabi. EPAL 7 polovična paleta je primerna za avtomatizirana skladišča in izpolnjuje zahteve ISPM 15-Standarda. Na jeklenih kotnikih je označena z znakom-logotipom „EPAL v ovalu“. Novo je to, da je neodvisno preverjena kakovost EPAL 7 palete v aktualni verziji izdelana z okroglimi srednjimi nosilci, kar bistveno izboljša manipulacijo s polovično paleto.

Dosedanji razvoj EPAL 7 polovične palete je nastal v sodelovanju z EPAL Polska in je po opravljenih številnih testih v praksi uspešno v uporabi pri velikih poljskih trgovcih. Dino Polska, ena največjih poljskih trgovskih verig supermarketov, je že naročila velike količine teh palet. Tudi dobavitelji trgovske verige Dino so zainteresirani za EPAL 7 paleto. Uporaba nove EPAL 7 polovične palete je širom Evrope optimalna rešitev predvsem v industriji pijač.

Vse podatke o produktu nove EPAL 7 palete ter slike in tehnične skice najdete na naši spletni strani.

O EPAL-u:

Evropsko paletno združenje e.V, European Pallet Association e.V. (EPAL), zagotavlja blagovne tokove v logističnem svetu s preko 600 milijoni lesenih EPAL Euro palet in 20 milijoni jeklenih boks palet v največjem odprtem poolu za izmenjavo standardnih palet na svetu. Ustanovljeno leta 1991 kot krovno združenje licenciranih izdelovalcev in popravljalcev EPAL-nosilcev tovora je EPAL po vsem svetu odgovoren za njihovo konstantno stalno kakovost. EPAL-palete so izdelane iz trajno zasajenega CO2 nevtralnega lesa, so popravljive, sposobne reciklaže in zaradi svoje visoke razpoložljivosti reducirajo transportne poti. EPAL kot registrirano združenje ne sledi nobenim komercialnim interesom in sprejema vse odločitve v interesu svojih partnerjev iz industrije, trgovine in logistike. EPAL je zastopan v več kot 30 državah preko svojih 14 Nacionalnih komitejev, ki so se obvezali uresničevati cilje EPAL-a na nacionalni ravni.

 

Nadaljnje informacije za novinarje:
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Andrea Engels
T +49 (0) 211 98 480 48 93
M +49 (0) 172 69 325 95 
andrea.engels@epal-pallets.org
www.epal.eu

Pripete datoteke

Fotogalerija